Tijd is geld. Voor jezelf als vloerder, maar zeker ook als een aannemer of eindgebruiker je opdrachtgever is. Pas jij vooral calciumsulfaatgebonden (anhydriet) gietdekvloeren toevanwege de snelle en arbovriendelijke verwerking en de perfecte oplossing bij vloerverwarming? Dan heb je nu nóg een sterke troef om het werk gegund te krijgen. Op de gewoonlijke droogtijd is tot wel 40 % te winnen. Omdat bijvoorbeeld de tegelzetter die na jou komt niet langer hoeft te wachten op maximaal 0,5% restvochtgehalte, maar al bij 2% aan de slag kan. Uiteraard dient men wel de geadviseerde waterdichtingsmethode en adviezen met betrekking tot probleemloze verwerking op te volgen.

Optimale warmteafgifte
Nieuwbouwwoningen en renovatieprojecten zijn wettelijk verplicht gasloos. Geen radiatoren meer aan de muur, maar vloerverwarming als hoofdverwarming. En dus is het voor het comfort van eindgebruikers enorm belangrijk dat er een optimale warmteafgifte is. Als het aankomt op goede warmtegeleiding, dan is de algemene opvatting dat een gietdekvloer daarin heel goed scoort. Simpelweg omdat de vloeibare mortel helemaal de vloerverwarming omsluit. Zonder luchtinsluiting, die door haar isolerende werking de warmtedoorlaatbaarheid afremt. Vloerverwarming rendeert dus beter met anhydriet.

Nieuwe technologieën kunnen droogtijd voor betegelen bijna halveren
In de loop der jaren zijn er uitstekende producten ontwikkeld voor anhydriet vloeren die een strakkere planning mogelijk maakt. Neem contact op met een van onze desbetreffende leden over de oplossing voor uw praktijksituatie. Zij adviseren u graag over het scala aan producten van gipsgebonden en pastalijmen die je ten opzichte van traditionele poederlijmen eerder kunt verwerken. Met een anhydrietvloer die eerderbetegelbaar is met een hoger restvochtgehalte en dus snellere/eerdere opvolging toestaat heb je een goed verhaal in de gesprekken met je opdrachtgever. Daarmee laat je zien klaar te zijn voor de eisen van de huidige tijd: duurzaamheid en snelheid.