Gietdekvloeren hebben echt de toekomst!
Er bestaan nogal wat vooroordelen ten aanzien van de toepassing van gietdekvloeren. Dat is jammer, want de gietdekvloer biedt juist voordelen boven de handmatig aangebrachte zandcementdekvloer. Denk alleen al aan de sterk verbeterde arbeidsomstandigheden op de werkvloer. Kennis van producten en processen is ook hier de sleutel tot succes. Wij hebben die sleutel. U mag hem gebruiken.
Goed voorbereid? Op tijd droog!
Vooroordeel 1: De droogtijd van een gietdekvloer is een probleem
Niet nodig! Het drogen van een gietdekvloer duurt niet per se langer dan een gesmeerde zandcementdekvloer; het is vooral anders. Wanneer u de specifieke eigenschappen van de gietdekvloer erkent en op de juiste manier integreert in de bouwplanning, kunt u zelfs tijdwinst boeken ten opzichte van de toepassing van een traditionele zandcementdekvloer.
Wie het kleine niet eert…
Vooroordeel 2: Een gietdekvloer is pas rendabel bij grote projecten
Niet waar! De tijd dat gietdekvloeren alleen economisch verantwoord waren als er grote oppervlakken gemaakt werden, ligt ver achter ons. Tegenwoordig zijn gietdekvloeren dankzij de innovatieve productsamenstelling en (logistieke) verwerking ook rendabel bij kleinschalige projecten. Zelfs bij de bouw van één enkele woning.
Tot het gaatje…
Vooroordeel 3: Een gietdekvloer kost meer voorbereiding dan een zandcementdekvloer
Zeker niet! Een van de facetten bij het aanbrengen van een dekvloer, is het dichten van gaten in de onderlaag. Onderzoek wijst uit dat het dicht maken van gaten in beide gevallen dezelfde aandacht vraagt. Zandcementdekvloeren en gietdekvloeren vereisen dus dezelfde voorbereidingswerkzaamheden. En, door de snelle verharding kan een gegoten dekvloer weer sneller in gebruik worden genomen.
Tegeltje, tegeltje op de vloer…
Vooroordeel 4: Een gietdekvloer heeft meer restvocht, de tegels laten los
Achterhaald! Met innovaties, duidelijke gebruiksinstructies en de opkomst van gipsgebonden tegellijmen in 2010 is het probleem de wereld uit geholpen. Restvocht is onder controle door het juiste type metingen en de toepassing van de gipsgebonden lijmen, waardoor de tegellijm optimale hechting heeft op de gietdekvloer. Zelfs een betere hechting dan op de traditionele dekvloeren.
Bovatin – de branchevereniging voor tegelwerken – heeft perfecte instructies op hun website gepubliceerd, met als titel: “Anhydriet? Geen probleem”. Nieuwsgierig geworden? Volg bovenstaande link of kijk op de algemene documenten pagina van Bovatin.
Vragen? We helpen je graag.
Bron: Van Rijbroek Vloeren