MVO en dekvloeren? Natuurlijk gietvloeren!

Productselector1. Kies het type bouw:
2. Kies het gewenste vloersysteem: idirect op draagvloer: wanneer geen eisen zijn gesteld aan thermische- of contactgeluidisolatie, op tussenlaag (op folie): als dampremming noodzakelijk is, of bij zeer slechte ondergonden,
zwevend (op isolatie): bij thermische- of contactgeluidisolatie en veelal toegepast in combinatie met vloerverwarming
3. Wordt vloerverwarming toegepast? iVloerverwarming en gietvloeren is een ideale combinatie. Door de perfecte omhulling van leidingen en het massieve karakter van de gietvloer bereikt deze een snelle en maximale opwarming t.b.v. een maximaal comfort. Door de hoge buigtreksterkte wordt tevens de kans op scheurvorming geminimaliseerd.
4. Wat is de totale inbouwhoogte (mm)? iHechtend: 0 - 10 mm = het 'egaliseren' van vloeren, vanaf > 10mm = dekvloeren als gietvloer mogelijk, vanaf > 30 mm kan een gesmeerde zand cementvloer worden toegepast, Zwevend: totale inbouwhoogte is inclusief isolatie
5. Wat is de dikte van de isolatie (mm)?
6. Wat is de vloerdikte (mm)? iIndien zwevend toegepast geldt: Hoe hoger de F-waarde (buigtreksterkte) des te dunner de dekvloer. Gesmeerde zandcement dekvloeren bereiken doorgaans maximaal 1N/mm2 (F1). Gegoten dekvloeren liggen in het bereik van > 3N/mm2 (F3)
7. Hoe wordt de vloer afgewerkt? iVerlijming van een type vloerafwerking vereist een bepaalde oppervlaktekwaliteit. Dit is van invloed op de uiteindelijke keuze tussen een gesmeerde of een gegoten dekvloer. Gegoten dekvloeren hebben een hoge huidtreksterkte van >1N/mm².
8. Wordt een afschot toegepast?

Advies: Gieten


Buig-treksterkte: N/mm²
Druktreksterkte: N/mm²
Huidtreksterkte: N/mm²

De Vereniging voor Gietdekvloeren trekt één lijn als het gaat om belangenbehartiging van haar leden. Hun voornaamste belang is het gieten van vloeren. Niet alleen omdat het een mooi product is, maar ook omdat het toepassen van gietdekvloeren in de bouw veel voordelen oplevert.