Organisatie

De Vereniging Voor Gietdekvloeren

De Vereniging voor Gietdekvloeren behartigt de belangen van haar leden. Die zetten zich – ieder op hun eigen manier en gezamenlijk als vereniging – in om de toepassing van gietdekvloeren te bevorderen.

Dat doen ze niet alleen omdat de gietdekvloer een prachtig product is. Het toepassen van gietdekvloeren levert ook nog eens enorme voordelen op. Hogere en betrouwbare kwaliteit, efficiënter materiaalgebruik, optimaal comfort en energieverbruik bij vloerverwarming, hogere bouwsnelheid en – heel belangrijk – betere arbeidsomstandigheden voor de vloerenleggers-/gieters.

Klinkt aantrekkelijk, toch? Bovendien kan de vloer dunner zijn dan de standaard 5 à 6 centimeter die voor een traditionele smeervloer gangbaar is. De leden van de Vereniging voor Gietdekvloeren weten dit allang; voor steeds meer partijen in de markt is het een eyeopener. Natuurlijk wilt ook u weten welke voordelen een gietdekvloer voor uw project kan opleveren. Neem snel contact met ons op, dan praten wij u helemaal bij! 

Uitdagingen

Daar houden we van!

De Vereniging voor Gietdekvloeren is in 2006 voortgekomen uit de Nederlandse Mortelorganisatie NeMo. Daar was twee jaar eerder de behoefte ontstaan om een sectie gietdekvloeren op te richten. Een logische stap. Steeds meer leden hielden zich immers niet meer uitsluitend bezig met metselmortel, maar ook met dekvloermortels.

Binnen de nieuwe Vereniging voor Gietdekvloeren kwam alle specifieke kennis en ervaring samen en groeide het geloof in het succes van de gietdekvloer snel. Terecht. Want wie de markt van vandaag analyseert, ziet dat de gietdekvloer niet alleen  populairder wordt, maar ook door de huidige Arbo-wetgeving veelvuldiger wordt voorgeschreven en toegepast. Daar hebben de leden – door één lijn te trekken en samen de uitdaging aan te gaan –  nadrukkelijk hun steentje aan bijgedragen. Onze boodschap is duidelijk: met minder kosten en onder veel betere arbeidsomstandigheden een perfecte vloer realiseren, dat kan alleen met gieten!

Hoe, wat, waar?

De Vereniging voor Gietdekvloeren behartigt de belangen van de leden en stimuleert het de toepassing van  gietdekvloeren. Daarnaast bevordert de vereniging de kwaliteit van fabrieksmatig vervaardigde gietdekvloermortels of middels een gecertificeerd systeem op de bouwplaats samengestelde prefab mortel. Dit doen we als volgt:

  • We geven voorlichting en advies aan de bouwwereld inzake gietdekvloeren;
  • We geven voorlichting en advies aan de bouwwereld over ontwikkelingen in en rond de branche;
  • We presenteren ons als branche binnen de bouwwereld;
  • We stellen richtlijnen en normen op, of laten dit doen;
  • We verrichten onderzoek en studies, of laten dit doen;
  • We onderhouden nauwe contacten met nationale en internationale organisaties en organiseren gezamenlijk relevante activiteiten.

Het kan dus niet anders dan dat u ons geregeld in de markt tegenkomt. En daar kunnen we allemaal ons voordeel mee doen.

Vereniging voor Gietdekvloeren

T: 0637157384

E: info@gietdekvloeren.com

Laat een bericht achter.