AVV Afbouw: Snel, super strak en duurzaam

Stad Amersfoort / Almere
Project Aanbrengen (verdiepings-)vloeren woonvilla
Aanbrengen begane grondvloer zelfbouwwoning
Opdrachtgever Ossendrijver BV
Bewoner
Vloerenbedrijf AVV Afbouw
Gebruikte producten Vloeibare zandcement klasse C16-F4 van Weber Saint Gobain Beamix
Anhydriet CA-C20-F5, K 0-4 geleverd door Albeton
Grootte project 230 m2
170 m2

 

Korte omschrijving

Een van de fraaie woonvilla’s aan de Doctor Jan Pieter Heijelaan in Amersfoort werd volledig gerenoveerd. Bewoner en aannemer gingen voor een duurzaamheidsslag in de woning uit de jaren 70. Het aanbrengen van een warmtepomp in combinatie met een lage temperatuur vloerverwarming gaven de retro-woning een moderne, duurzame status. Nadat de vloeren zowel thermisch als akoestisch waren geïsoleerd met een tacker-systeem, bracht AVV Afbouw op de begane grond en eerste verdieping de dekvloeren aan: vloeibare zandcement dekvloeren in klasse C16-F4. Dankzij de cement gebonden vloeibare dekvloer werd een combinatie mogelijk van een tegelvloer afwerking door het gehele huis en het doorvloeien van de badkamers. AVV Afbouw realiseerde de opdracht in enkele uren op een vrijdag; de aannemer verloor geen kostbare tijd in de planning van de renovatie.

Op dezelfde dag dat de woonvilla in Amersfoort van 230 vierkante meter nieuwe dekvloeren werd voorzien, bracht AVV Afbouw in Almere-Oosterwold 170 vierkante meter en 7 centimeter dikke anhydriet vloer aan op de begane grond van een zelfbouwwoning. Hier werd in opdracht van de bewoner gekozen voor CA-C20-F5, K 0-4.

Voordelen cementgebonden en anhydrietgebonden dekvloeren
Door dunnere laagdiktes is er minder materiaal nodig en kan AVV Afbouw gebruik maken van betere en dikkere isolatie. Dit is niet alleen beter voor het milieu met minstens 35 procent minder CO₂ uitstoot dan het traditionele zandcement, maar een dunnere dekloer met een veel betere warmtegeleiding is ook nog eens sneller opgewarmd. Dat is nog eens een comfortabele besparing!

Wij gaan voor groen, jij ook?