SC500 omniflow excelleert als een flexibel inzetbare sneldrogende egalisatie

Studentenhuisvesting Hasselt Residentie Totem in recordtijd gebouwd
Op de campus van Hogeschool PXL in Hasselt is dit najaar een studententoren in een extreem korte bouwtijd gerealiseerd. Aannemer Cordeel zocht daarom een egalisatie om zijn prefab betonnen vloerelementen mee uit te vlakken, zodat er snel pvc-vloerbedekking kan worden aangebracht. Snelheid en een groot verwerkingsbereik zijn precies de onderscheidende eigenschappen van SC500 omniflow, de snelverhardende cementgebonden gietvloermortel binnen het assortiment van Omnicol Flooring.

Het is eigenlijk de American way van bouwen: geen zandcementvloeren waarin tijdens de ruwbouw alle leidingen en andere voorzieningen en sparingen worden aangebracht, maar geprefabriceerde CD20-betonelementen die als puzzelstukken in elkaar worden geschoven. Handig vanwege de hoge bouwsnelheid. Maar waar op papier de elementen perfect passen, ontstaat in praktijk toch vaak enig hoogteverschil. Door eerst cementgebonden SC500 omniflow toe te passen creëert totaalafwerker Veldeman Oost uit Genk de perfecte basis voor de definitieve vloerbekleding van pvc waar geen traditionele zandcementvloer aan kan tippen: een laagdikte van slechts enkele millimeters waar niet meer nodig is, tot desnoods wel vier centimeter als het moet. Alles in één arbeidsgang én na twee uur beloopbaar!

Partner van verwerker
Variabele laagdiktes en snelheid in droging: de combinatie van die voordelen springt het meest in het oog bij SC500 omniflow. Daarnaast is de pompbare SC500 omniflow zelfnivellerend. “In onze dienstverlening gaan wij veel verder dan alleen het leveren van het product”, benadrukt Paul van Erp, adviseur bij Omnicol. “We denken mee over de meest ideale oplossing, en leveren het product van een hoge en constante kwaliteit kant-en-klaar op de bouwplaats. Zo vormen we samen met professionele verwerkers, zoals Gewisol, een team dat in een zeer korte tijd ten aanzien van de ondervloer aan de specifieke wensen van elk bouwproject kan voldoen. En wordt niet alleen het materiaal geroemd, maar het grote gemak van begin tot eind.”